Twee mogelijkheden

DIY = Do It Yourself (v.a. €45)

Kies je onderwerp, reken af en ga zelf aan de slag met het gekozen onderwerp. Jij bepaalt je eigen tempo.

Na afloop kunnen korte vragen gesteld worden via mail. Indien je nadien toch nog graag een afspraak wil, hou je rekening met een consult van 1 uur à €60 (in de praktijk of videocall).

PIY = Personalize It Yourself (v.a. €75)

Idem DIY, maar dan inclusief een persoonlijk consult met Kirsten van 1u (in de praktijk of via videocall).

Je doorloopt dus eerst zelf alles online en nadien bespreken we dit samen om het advies verder af te stemmen op jouw lichaam, karakter en haalbaarheid. Er is dan ook de mogelijkheid om je vragen te stellen.

Onderwerpen

00

Digitale rondleiding

Ben je benieuwd hoe de online leeromgeving er uitziet en werkt na aankoop van jouw thema?

Kirsten verwelkomt je graag voor een korte digitale rondleiding.

                       GRATIS                         

01

Voedingsadvies bij lipoedeem/lymfeoedeem

Bij vermoeden of diagnose van lipoedeem (vaak gekoppeld met lymfeoedeem) zijn er op verschillende vlakken winst of stabiliteit te bekomen in dit proces. Voeding is er 1 van. In dit thema leer ik je de basisprincipes, hoe je vochtvorming kan vermijden en hoe je dit op lange termijn kan toepassen om hierin te evolueren.

DIY - 50 €

02

Voedingsadvies bij rookstop

Stoppen met roken is een onderneming op zich. Heel vaak krijgen 'rookstoppers' te kampen met een gewichtstoename en/of constipatie. In dit thema geef ik je meer uitleg over de feiten en fabels rond deze 2 problemen aangevuld met voedingsadvies en enkele andere praktische tools.

03

Voedingsadvies voor een goede cholesterolspiegel

In dit thema leer ik je hoe het komt dat vetten gaan opstapelen in het lichaam en hoe je er iets aan kan doen. Door je voeding en je levensstijl aan te passen kan je wel zeker 10-15% in je cholesterolwaarde zakken én hierdoor mogelijk ook medicatie voorkomen.

04

Voedingsadvies bij prikkelbare darmen

Leer hier alles over het ontstaan van een prikkelbare darm en de bijhorende voedingsadviezen. Als je de oorzaken kan herkennen en begrijpen, zal je merken dat met de specifieke voedingsadviezen die ik hier uitleg, geen streng FODMAP-dieet nodig is en je op korte termijn al veel beterschap zal merken.

05

Voedingsadvies bij angst en/of depressieve klachten

Wanneer je dagen overschaduwd worden met angstgevoelens en/of depressieve gevoelens is er soms nog weinig waar je controle over hebt. Eén ding blijft zeker: eten en drinken doe je elke dag. Laat nu net hier heel veel krachtige elementen in zitten die je kunnen ondersteunen in je herstelproces. Kleur in je voeding brengt kleur in je dag.

06

Voedingsadvies bij stijve/pijnlijke spieren en gewrichten

Kan jij het weer (regen, wind, koude) voorspellen met je lichaam? Of heb je gewoon heel vaak last van stijfheid en pijnlijkheid? In dit thema leg ik je uit hoe dit 6e zintuig werkt en vooral hoe je op de 'uit-knop' kan drukken zonder medicatie.

07

Voedingsadvies bij overgewicht na borstkankerbehandeling

Tijdens en na de behandeling van borstkanker is een ongewenste gewichtstoename vaak een vervelend restletsel. In dit thema leg ik je uit hoe je kan vermijden dat er nog meer gewicht bijkomt en hoe je op lange termijn zoveel mogelijk van het bijgekomen gewicht weer kan verliezen.

08

Binnenkort beschikbaar:

  • Lichaamssignalen die vertellen hoe (on)gezond jouw "gezonde" voeding is
  • Voedingsadvies bij bekkenbodemproblematiek
  • De link tussen voeding en steeds terugkerende ontstekingen (ongeacht welke locatie: huid, blaas, oor, keel, gewrichten, luchtwegen, ...)

  • Ben je niet zeker welk thema je best aankoopt? Vraag het dan gewoon even na bij Kirsten De Diëtiste! 0475 - 74 65 59 of info@dedietiste.be

Staat jouw onderwerp er niet tussen?

Sommige thema’s zijn niet algemeen uit te werken omdat ze vanuit voedingsperspectief te zeer uiteenlopende oorzaken kunnen hebben. Het is dan belangrijk om het per persoon afzonderlijk te bekijken en meteen een gepersonaliseerd plan op te stellen.

Bv. Overgewicht, ondergewicht, migraine, maagklachten, aanhoudende post-covid klachten, burn out, zwangerschap, diabetes, nierproblematiek, voeding tijdens een kankerbehandeling.

In deze gevallen is altijd een 1 op 1 intake gesprek nodig om juiste adviezen te kunnen geven.

Heb je wel een suggestie voor een thema? Mail deze dan naar info@dedietiste.be. Indien het uitwerkbaar is, hou ik je op de hoogte en bedank ik jou met een korting op het nieuwe onderwerp.